BOR – Komisija za sport završila je bodovanje u oblasti sporta i 18 miliona dinara rasporedila u određenim procentima. Predškolski i školski sport dobili su dva procenta, za rekreativni sport odvojena su tri, za sport osoba sa posebnim potrebama 0, 5, za takmičarski sport malo više od tri četvrtine sredstava od čega je kolektivni dobio dve trećine a trećinu para dobio je pojedinačni sport. Za sport u naseljenim mestima izdvojeno je deset procenata, za sportski savez i strukovni savez četiri i za sportske manifestacije od posebnog interesa za opštinu dva procenta.

„Klubovi su dobili manje bodova jer je po odredbi novog pravilnika predviđena i odredba po kojoj su dužni da dostave ugovore sa trenerima, a mnogi klubovi takve ugovore nisu imali. Praktično s obzirom da je mnogo klubova izostavilo taj dokument to nije uticalo na njihovo bodovanje jer smo mi odvojili za svaki sport određen procenat. Smatramo da je to najpoštenije s obzirom da ima previše klubova, a neki nisu ni mogli da konkurišu jer nemaju više od godinu dana postojanja“
– izjavio je Marko Nikolovski– član Opštinskog veća zadužen za sport.
 
Žalbi je bilo neke su usvojene i ali samo one kod kojih su primedbe bile osnovane zbog bodovanja. Jedan od klubova koji je izrazio nezadovoljstvo je Fudbalski klub Nemetali iz Donje Bele Reke koji se ove sezone takmiči u jačem rangu.
„Napomenuo bih da se FK „Nemetali“ ne sufinansira kao klubovi sa teritorije grada kao što su fudbalski klubovi Bor i Rudar. Klub iz Donje Bele Reke svrstan je u kategoriju Sport u naseljenim mestima iz razloga što mi moramo da radimo na tome da se promoviše svest i zdrav način života i u seoskim sredinama“– rekao je Marko Nikolovski– član Opštinskog veća zadužen za sport.
 
A da bi bilo što više upotrebljivih terena i u gradu bakra i građani mogu da pomignu i to glasanjem koji je pokrenula kompanija Mozzart „Sto terena za jednu igru“ a sa željom da se pomogne u obnovi košarkaških terena širom Srbije, kako bi se sportski duh ponovo vratio u zemlju šampiona. Lokalna samouprava u Boru podržala je ovu akciju, a glasanje je moguće na sajtu deotvogzivota. com.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2gv2iy“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *