Raste broj pacijenata obolelih od kovida u Boru

BOR – Broj pacijenata koji su pozitivni na korona virus u Boru, kao i u celoj Srbiji raste, zbog čega je radno vreme kovid ambulante „Rudar“ u ulici Moše Pijade produženo do 20 sati.

Ukupan broj pozitivnih je 73, a broj obolelih se povećava na dnevnom nivou, sa dva do tri, koliko je bilo prošle nedelje, na 19 slučajeva koliko je bilo danas. Uglavnom se radi o blažoj kliničkoj slici bez većih komplikacija i za sada nema hospitalizovanih pacijenata.

Simptomi se razlikuju, od respiratornih infekcija, bola u grlu, povišene temperature koja traje kraće, do stomačnih problema, tako da ne postoji tipična klinička slika.

U epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Boru ocenjuju da je situacija nesigurna i očekuju da će se broj pacijenata pozitivnih na kovid povećavati i u narednom periodu, jer je takva situacija u celom okruženju, posebno posle sezone letovanja.

Oprez je neophodan, posebno u zatvorenom prostoru gde je potrebna maska i držanje distance, što je uz vakcinaciju, glavna preventivna mera, podsećaju u borskoj epidemiološkoj službi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.