Ugalj počeo da pristiže, cena grejanja ista

0

BOR-Za predstojeću grejnu sezonu „Toplana“ u Boru potpisala je, prvi put u julu, ugovor o isporuci 30 hiljada tona uglja sa rudnikom „Banović“, a prva količina od dve hiljade tona već je dopremljena. Ugalj će pristizati sukcesivno i očekuje se da će do kraja godine biti isporučena ugovorena količina.

Sve je poskupelo i „Toplana“ ne bi mogla bez pomoći Grada da obezbedi ugalj. Toplana je prva među većim u Srbiji potpisala ugovor i počela da lageruje količinu za narednu sezonu„, rekao je Dragan Veličković, direktor „Toplane“.

Prosečna potrošnja uglja za grejnu sezonu u Boru je oko 50 hiljada tona, međutim, ne očekuju se problemi pri nabavci i preostale količine.

Ugovor ćemo produžavati, ali  bitno je  da smo našli način da pristiže. Imamo i zalihe uglja iz predstojeće sezone, tako da očekujemo da ćemo imati dovoljnu količinu za ovu zimu„, dodao je Veličković.

Cena grejanja u Boru je 96 dinara po kvadratnom metru i neće se menjati uprkos poskupljenjima svih energenata.

Osim što je ugovorena veća količina uglja za predstojeću zimu, u borskoj Toplani odmah po završetku grejne sezone počeli su remont postrojenja. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, tako da u „Toplani“ u Boru ne očekuju veće probleme, iako će predstojeća sezona biti jedna od najtežih.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *