Razmena srednjoškolaca

SRBIJA – Volonterska organizacija „Interkultura Srbija“ raspisala je konkurs za prijavu porodica koje bi bile domaćini srednjoškolcima iz inostranstva  tokom jedne školske godine. Cilj je promocija kulturnog identiteta nacije iz koje dolazi učenik. Srednojoškolac na razmeni ima obavezu da bude deo domaćeg obrazovnog sistema odnosno da prisustvuje nastavi, ali i da usvoji i da se upozna sa kulturom, jezikom i načinom života okruženja u kojem boravi.

Interkultura Srbija je volonterska organizacija koja se bavi promocijom kulturnih i obrazovnih vrednosti putem Programa razmene srednjoškolaca. Regionalni centar organizacije je u Zaječaru. Trenutno imamo jednog učenika na razmeni iz Italije, smeštenog u Boljevcu.

Tokom proteklih godina ugostili smo učenike iz Italije, Nemačke, sa Novog Zelanda, Tajlanda… I slali na razmenu naše srednjoškolce u Italiju, Španiju, Portugaliju, Rusiju… Ispred našeg regionalnog centra, za sledeću školsku godinu, pripremamo jednu učenicu iz Boljevca za polazak na razmenu u Dansku“ naglasila je Zorica Maslovarić iz organizacije „Interkultura Srbija“.

Zainteresovane porodice mogu kontaktirati organizaciju „Interkultura Srbija“ na njenoj web stranici ili na bilo kojoj društvenoj mreži.

Konkurs je otvoren do kraja maja ove godine. Očekuje se dolazak 20 srednjoškolaca iz inostranstva koji bi trebalo da borave u Srbiji od septembera 2021. do jun 2022. godine.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *