Rebalans budžeta na narednoj sednici Skupštine grada Bora

BOR – Članovi gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici još četiri predloga odluka koje će se naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Među najznačajnije predloge spada odluka o rebalansu gradskog budžeta, kojom nije predviđena izmena sredstava, već preraspodela budžeta kako bi se obezbedila sredstva za izmirenje obaveza za isplatu dugova Apotekarske ustanove Bor. Ove godine je rebalansom za ovu namenu predviđeno 74,4 miliona dinara, dok će ostatak duga nešto većeg od 350 miliona dinara biti isplaćiva do 2023. godine.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, ovo je jedini način da se isplati dug koji je nastao u Apotekarskoj ustanovi pre više od deset godina, a kada bude isplaćen biće otpisana kamata od 152 miliona dinara.

Usvojeni su i predlozi odluka o sprovođenju urbane komasacije u industrijskoj zoni i naselju Bor 2 kojima se predviđa da u urbanu komasaciju koja je već u toku uđe i više od 60 parcela koje do sada nisu bile obuhvaćene planom.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici koja bi trebalo da bude održana krajem naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *