Rebalans budžeta na narednoj sednici Skupštine grada Bora

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici 20 predloga odluka koji će se naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Među najvažnije odluke spada rebalans gradskog bužeta za 2019. godinu kojim su predviđena izvesna umanjenja, tako da on sada iznosi dve milijarde i 84 miliona dinara uz dodatnih 68 miliona iz ostalih izvora. Javna rasprava o rebalansu je završena devetog decembra, a svi predlozi izmena su ušli u budžet.

Usvojen je i predlog odluke kojom se predviđa drugačija organizacija Gradske uprave i smanjenje broja odeljenja sa deset na devet. Ukoliko ova odluka bude usvojena, ukinuće se Odeljenje za planiranje i razvoj, a zaposleni u njemu biće raspoređeni na druga radna mesta, dok će poslovi kojima se ono bavilo biti povereni Javnom preduzeću za stambene usluge Bor.

Na sednici Gradskog veća prihvaćeni su između ostalog i predlozi odluka o maksimalnom broju zaposlenih, izmenama i dopunama plana poslovanja pojedinih javnih preduzeća, stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnom sektoru u periodu od januara do septembra  i imenovanju direktora Muzeja rudarstva i metalurgije Bor. Za ovu funkciju po završenom konkursu predložen je dosadašnji v.d. direktora Nebojša Dimitrijević. O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici koja bi trebalo da bude održana do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *