Rebalans gradskog budžeta na javnoj raspravi do 7. avgusta

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 59. sednici predlog odluke o sprovođenju javne rasprave o nacrtu izmena i dopuna odluke o budžetu Grada Bora za 2020. godinu.

Nacrtom je predviđeno umanjenje budžeta za nešto više od 157 miliona dinara i on bi, posle rebalansa trebalo da iznosi dve milijarde 833 miliona dinara. Prema rečima nadležnih najznačajnije promene odnose se na izdvajanje sredstava za isplatu dugovanja Apotekarske ustanove, a smanjenje prihoda u budžet očekuje se i po osnovu odlaganja plaćanja poreza, što je država ostavila kao mogućnost zbog epidemije virusa kovid 19, a većina malih i velikih preduzetnika i firmi u Boru i iskoristila.

Javna rasprava o nacrtu  rebalansa budžeta organizovana je od 24. jula do sedmog avgusta, a javno predstavljanje nacrta biće održana četvrtog avgusta u 10 sati u sali Skupštine grada Bora.

Po završetku javne rasprave, konačnu reč o rebalansu gradskog budžeta daće odbornici Skupštine grada Bora na sednici čije se održavanje očekuje sredinom avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *