Redukovan đački prevoz od Majdanpeka do Donjeg Milanovca

Nakon redukovanja autobuskih polazaka na relaciji Majdanpek -Donji Milanovac, zbog nerentabilnosti, kako kažu u “Bor travel”, došlo je do problema u funkcionisanju đačkog prevoza u ovom delu majdanpečke opštine. Problem se posebno odrazio na učenike Tehničke škole, među kojima je 70 odsto đaka putnika.

MAJDANPEK – Nakon ukidanja nekoliko autobuskih linija “Bor travela”, na relaciji Majdanpek – Donji Milanovac, zbog nerentabilnosti, kako kažu u ovom preduzeću, došlo je do problema u funkcionisanju đačkog prevoza u ovom delu opštine.

Problem se posebno odrazio na učenike majdanpečke Tehničke škole, među kojima 70 odsto čine đaci putnici.

Zbog toga smo bili prinuđeni da reagujemo i u dogovoru sa autobuskim prevoznikom, problem smo  delimično rešili,  s obzirom da sada umesto tri, putnike sa ovog područja opslužuje samo jedan autobus. S obzirom na vreme polaska jedinog autobusa iz ovog pravca za drugu, školsku smenu  i činjenicu da je trajanje putovanja produženo, jer autobus  skreće i produžava do Crnajke po putnike, učenici Tehničke škole u Majdanpeku, sada redovno i kasne  na prvi čas, za šta, naravno, imamo razumevanja”, kaže Dragoslav Janković, direktor majdanpečke Tehničke škole.

Kada će i da li će ovaj problem uskoro biti u potpunosti rešen ostaje da se vidi, tek, jedan od razloga redukovanja autobuskih polazaka na ovoj relaciji je svakako i aktuelna situacija u Fabrici bakarnih cevi, u kojoj se trenutno ne odvija proizvodnja, što je i smanjilo broj putnika na ovoj relaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *