Ukida se zabrana zapošljavanja u školama

BOR-Prosvetni radnici koji se ističu kvalitetnim i posvećenim radom, a godinama su zaposleni na određeno vreme u osnovnim i srednjim školama, dobiće priliku da na konkursu budu primljeni u stalni radni odnos, najavljeno je iz Ministrstva prosvete. U skladu  sa takvom najavom svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Boru  stigao je dopis u kojem im se nalaže da iskažu potrebe za upražnjenim radnim mestima.

“To znači da će Vlada republike Srbije dozvoliti zapošljavanje, ali u prvoj fazi samo za upražnjena radna mesta do prvog januara 2016.godine. U tom period na području Grada Bora ima upražnjenih    radnih mesta i u nastavim  i vannastavnim aktivnostima”, istakao je koordinator rada osnovnih škola u Boru Radiša Petković.  .

Rok za podnošenje obrasca za upražnjena radna mesta za koja se očekuje saglasnost o raspisivanju konkursa traje do 15.januara. Preporuka nadležnog Ministarstva je da se prilikom raspisivanja konkursa vodi računa najpre o dužini čekanja na stalno zaposlenje i o radnom doprinosu nastavnika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *