Regionalne Plazma „Sportske igre mladih“ održane u Boru

0

Na regionalnim Plazma „Sportskim igrama mladih“ u Boru okupilo se više od 1000 učesnika iz 12 gradova. Bor je prvi put bio domaćin regionalnih igara, a takmičenje je organizovano u pet disciplina. Najbolji su se plasirali  na državno takmičenje koje će početkom jula biti održano na Zlatiboru.

BOR – Na gradskom stadionu u Boru i u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ prvi put su organizovane regionalne Plazma „Sportske igre mladih“ na kojima je učestvovalo više od 1.200 učenika osnovnih škola iz 12 gradova južne i istočne Srbije.

Posle svečanog defilea učesnika Sportske igre mladih je otvorio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„ Srbija ima snagu, ima mladost, ima vas i hvala vam što ste danas ovde. Veoma sam ponosan na organizatore jer smo pokazali da kroz ovakva druženja i sportske aktivnosti umemo da se sprijateljimo, napravimo kontakte, da pokažemo jedni drugima šta znamo i koliko vredimo kao ljudi. Želim vam puno uspeha u današnjem takmičenju jer ste svi vi već pobednici“, naglasio je Milikić.

Mališani su se takmičili u pet igara od atletike, malog fudbala, košarke i odbojke do igre između dve vatre. S obzirom na masovnost i dobru organizaciju igara, postoji mogućnost da se naredne godine i državno takmičenje organizuje u Boru. Ove godine ono će početkom jula biti održano na Zlatiboru, a na njega su se plasirali najbolji takmičari i ekipe sa regionalnih takmičenja.

„Treći put smo ove godine u Boru i svaki put je sve bolje i bolje. Prošle godine smo počeli saradnju sa Gradom Borom i već ove godine je broj dece koja su iz grada domaćina učestvovala među najvećima u Srbiji. Zato smo i regionalno takmičenje organizovali ovde. U okviru „Dunav osiguranja dana sporta“ deca se danas takmiče u pet disciplina. Ipak, nama nije najznačajnije takmičenje među decom. Cilj nam je da uključimo što više školske dece. Cilj nam je dečiji osmeh, druženje i da oni postanu dobri ljudi“, rekao je  Slobodan Popović, sportski direktor manifestacije.

Sportske igre mladih održavaju se u Srbiji 11-ti put . Prvi put su održane 1996. godine u Splitu u Hrvatskoj i od tada se broj učesnika svake godine povećava. Do sada je na njima učestvovalo 2 miliona i 700 hiljada mališana i priznate su za najmasovnije takmičenje mladih u Evropi, koje podržavaju značajne svetske istitucije, međunarodni olimpijski komitet, UEFA, FIDA i brojne sadašnje i nekadašnje sportske zvezde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *