Registracija vozila samo uz plaćene kazne

SRBIJA, BOR – Portal preko koga građani mogu da provere da li se nalaze u Registru neplaćenih novčanih kazni, što je deo novog Zakona o prekršajima, odnevno je dostupan na sajtu Ministarstva pravde. Registar je centralizovana elektronska baza u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni pravosnažnom i izvršnom odlukom prekršajnog suda ili putem konačnog i izvršnog prekršajnog naloga. Građani koji nisu izmirili izrečene kazne i nalaze se u registru, neće biti u mogućnosti da dobiju ili obnove pojedina dokumenta, ili registruju svoja vozila.

Registraciju vozila zbog neplaćenih kazni u nekoliko slučajeva zaustavila je i Policijska uprava Bor. Prema rečima Danijele Bogdanović iz preduzeća Tehnički pregled Boki, registracija vozila nije moguća dok se procedura plaćanja kazni ne završi, a za to je potrebno i do nekoliko dana. Ona ističe da su mnogi građani kažnjeni zbog neispravnosti vozila, a besplatnu proveru retko koriste na svoju inicijativu pre registracije, iako na ovaj način mogu izbeći ozbiljne probleme.

Registar neplaćenih kazni umrežio je sve prekršajne sudove, a sistem je povezan i sa Upravama za trezor i odeljenjima saobraćajne policije kao i sa Centralnim registrom obaveznog socijalnog osiguranja. U skladu sa Zakonom o prekršajima, svaku promenu, plaćanje iznosa ili zamenu izvršenom kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, nadležni sud je obavezan da zabeleži, izvrši brisanje podataka, odnosno upiše odgovarajuću promenu u registar.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3qn71n“ allowfullscreen ]
Registracija vozila samo uz plaćene kazne, 05… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *