Subvencije do kraja marta

BOR – Više od 500 poljoprivrednih proizvođača u borskoj opštini u prošloj godini ostvarilo je subvencije za omatičena grla. Isplaćeno je oko 80 odsto podsticaja, dok će preostala novčana sredstva stočari dobiti do kraja marta.

„Sledeće uplate su 26.februara i 25.marta i na taj način ćemo upotpunosti zaokružiti isplatu subvencija za prošlu godinu“, rekla je kordinator selekcijske službe Milka Petrović.

U Opštinskom Udruženju odgajivača goveda u Boru do sada su omatičili 700 grla, što je, prema njihovoj oceni, značajan uspeh.

„Uspeh je utoliko značajaniji što smo pre nekoliko godina imali samo 150 omatičenih grla, To je za nas veoma značajno,jer smo stvorili neko ima koje se uvažava u Srbiji“, istakla je Milka Petrović.

Osim vođenja matične evidencije, u borskom udruženju odgajivača goveda planiraju od ove godine da počnu i obeležavanje goveda ušnim markicama.Time će njihov rad biti još efikasniji.

„To je naša nova aktivnost. Imamo setrifikat ,pristup bazi podataka i od marta ćemo početi obeležavanje“, dodala je Milka Petrović.

Zahteve za subvencije u ovoj godini stočari mogu da podnesu od marta. Za njih je veoma važno da podsticaji u stočarstvu  ostaju nepromenjeni, dakle za jedno grlo biće isplaćeno  25.000 dinara.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3qn6k9″ allowfullscreen ]
Subvencije do kraja marta, 05. februar 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *