Rekonstrukcija Dečijeg odeljenja u Zaječaru

0

ZAJEČAR – Ministar Blagojević je nakon obilaska izrazio veliko zadovoljstvo što će Dečije odeljenje u Zaječaru dobiti novo ruho.

Počeli su radovi na rekonstrukciji, u roku od godinu dana koliko je u planu da radovi traju, ovaj objekat bi trebalo da bude kompletno rekonstruisan. U okviru objekta planiran je i Dečiji dispanzer, koji će postati deo Dečijeg odeljenja bolnice, broj kvadrata će biti uvećan za 40 procenata u odnosu na kapacitet koji je postojao do sada“, rekao je novinarima Marko Blagojević i dodao:

Biće veći broj kreveta, i korisnici i pacijenti će boraviti u mnogo boljim uslovima, svaka soba će imati toalet, jer je vrlo bitno da postoje prostojni uslovi za pružanje zdravstvene nege. Radovi će obuhvatiti i unapređenje energetske efikasnosti, biće potrebno manje toplotne energije kako bi se objekat zagrejao, pa će tako nakon završetka radova, ovaj objekat biti neuporedivo jeftiniji za održavanje. Imaćemo i najveće standarde kada je pitanju bezbednost i dostupnost. Cilj je da čitav kompleks bolnice bude rekonstruisan i to po najvišim standardima za javno zdravlje. Hoćemo da imamo zdravstvo sa kojim bi smo mogli da stanemo rame uz rame sa bilo kojom zemljom u svetu. Zdravstvo je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije“, zaključio je ministar Marko Blagojević.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić se zahvalio predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije, kao i ministru za javna ulaganja.

Ovo je prva faza, sigurno je da će ovo mnogo značiti, svima nama, pre svega našoj deci. Ukupna vrednost radova, samo ove prve faze, je blizu 400 miliona dinara. Očekujemo da u doglednom trenutku uđemo i u drugu fazu“, naglasio je Ničić i dodao: „U okviru rekonstrukcije objekta imaćemo i hiruršku salu za dečiju hirurgiju, povećaće se i smeštajni kapacitet i mislim da Zaječar dobija nešto što je dugo čekao. Hvala svima“, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Doktor Miroslav Stojanović, direktor Zdravstvenog centra u Zaječaru rekao je da se realizacija projekta rekonstrukcije Dečijeg odeljenja dešava na opšte zadovoljstvo, jer Zdravstveni centar u Zaječaru kako je istakao, pokriva veliki deo Timočke krajine.

Ovaj projekat je počeo još 2017. godine, a administrativna procedura odnela je nekoliko godina, pa su radovi počeli tek sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *