Rekonstrukcija podstanica posle grejne sezone

BOR – Predstavnici borske Toplane i konzorcijuma Feniks Niš i Herc iz Austrije potpisali su ugovor o potpunoj rekonstrukciji 86 podstanica. Ovaj projekat, koji se realizuje iz donacije nemačke razvojne Ka eF Ve banke, je od izuzetnog značajan za borsku Toplanu, jer će grejanje biti značajno kvalitetnije i ujednačenije u celom gradu. Sada se stanovi u pojedinim delovima grada pregrevaju, a u drugim kvalitet grejanja je značajno lošiji.

„Reč je o potpunoj rekonstrukciji podstanica, ugrađujemo nove izmenjivače, pumpe, cevi i kombi ventile koji su bitni za regulaciju i ujednačeno grejanje. Najverovatnije nećemo uspeti da završimo ceo ovaj posao po završetku grejne sezone. Deo podstanica rekonstruisaćemo u narednoj godini“
– rekao je rukovodilac Toplifikacije Desimir Miljković.
Realizacija Projekta Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji započeta je 2011. godine i do sada su u borskoj Toplani završili veći deo poslova koji se finansiraju iz donacije nemačke banke čija je ukupna vrednost milion i 700. 000 eura.
„Ugradili smo kalorimetre u podstanicama, zamenili dva kilometra vrelovodnih cevi, završili reparaciju kotla i ugradili postrojenje za hemijsku pripremu vode“ – dodao je Miljković.
 
U sklopu modernizacije u trideset podstanica preostalo je još da se ugrade sistemi za upravljanje i daljinsko praćenje parametara.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2gs33i“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.