23. sednica Opštinskog veća

BOR – Na dnevnom redu 23. sednice Opštinskog veća bilo je deset predloga odluka, koje su jednoglasno usvojene i naći će se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor.
Između ostalog, članovi veća usvojili su predlog odluke o imenovanju Aleksandra Dimitrijevića za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća „Bogovina“. Ovo javno preduzeće je već duže vreme bez zvaničnog direktora, a na prethodnoj sednici Opštinskog veća usvojeni su i predlozi odluka o izmeni osnivačkog akta, kako bi se ovaj dokument i u Bogovini uskladio sa zakonskim odredbama iz 2012. i 2014. godine.
Članovi Veća usvojili su i predlog odluke o davanju u zakup poslovnog prostora i garaža, kojim se predviđa da se naplaćena sredstva iz Javno stambenog preduzeća Bor prenose na račun Opštine Bor, što do sada nije bio slučaj.
Usvojeni je i predlog odluke o merilima za utvrđivanje zakupnine i određivanju naknade za zakup građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije, kojim se, osim usklađivanja sa zakonskim propisima, predviđa i povećanje iznosa zakupnine za četiri odsto, koliko je dozvoljeno po odredbama zakona.
Članovi Veća prihvatili su i predloge odluka o utvrđivanju kriterijumima za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa i izmenama i dopunama odluke o sufinansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta.
Ovi predlozi odluka naći će se pred odbornicima SO Bor na sednici 12. februara.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2gs31w“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *