Rekonstrukcija ulice Moše Pijade trajaće četiri meseca

BOR – Uređenje ulice Moše Pijade u Boru, trajaće nešto duže nego što je prvobitno planirano, kako bi se omogućilo nesmetano  i bezbedno korišćenje gradskog šetališta, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić gostujući u emisiji „Aktuelno“ Televizije Bor. Svi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja septembra ili početka oktobra.

Najznačajnija je zamena glavne vodovodne cevi za snabdevanje gornjih delova grada, koja je propala i na kojoj borski Vodovod gubi oko 60 odsto vode. Samo za ovu namenu iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 20 miliona dinara.

U toku je zamena kompletnog trotoara sa novim „behaton“ pločama i srednjim delom prilagođenim slepim i slabovidim osobama. Takođe, menja se većina stabala duž ulice iz dva razloga. Prvi i najvažniji je to što je njihovo korenje probilo u sistem odvodnjavanja atmosferske kanalizacije i tu pravi ozbiljne probleme, a drugi je to što su prema mišljenju stručnjaka trula i postoji opasnost da se sruše. Zbog toga će biti zamenjena novim, kojih će biti više nego sada, kaže Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *