Republička nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ Blagoju Spaskovskom i Tekijanki

BOR – Nagrada koja nosi ime velikog srpskog preduzetnika iz 19. veka,  zadužbinara i dobrotvora kapetan Miše Anastasijevića, dodeljuje se od 2000. godine istaknutim pojedincima, kompanijama i ustanovama koji su svojim radom i stvaralaštvom obeležili proteklu godinu. Od dobitnika regionalnih nagrada, izabrani su najbolji na republičkom nivou, a prestižno priznanje ove godine dobilo je 28 pojedinaca i kolektiva, među kojima i dva iz istočne Srbije.
Zbog rezultata poslovnih poteza koji su RTB Bor od gubitaša pretvorili u uspešnu kompaniju, nagradu za lidera privrednog ambijenat u Srbiji dobio je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.
„Voleo bih da ovu nagradu mogu da podelim sa svima koji su doprineli da je dobijem, a njih je mnogo. najveća zasluga svakako pripada Vladi Republike Srbije. Bilo je teško da RTB Bor koji je imao gubitak od 48 miliona dolara pretvorimo u kolektiv koji ima 56 miliona dolara dobiti, još teže da izgradimo novu topionicu i Fabriku sumporne kiseline. Predstoji nam povećanje rudarske proizvodnje kako bi imali dovoljno domaćeg koncentrata bakra, od koga je i najveći prihod.“ – kaže generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.
Iz Timočke krajine prestižnu nagradu dobio je i vlasnik Tekijanke iz Kladova Živojin Bolbotinović, za najbolji porodični biznis u Srbiji.
„Mnogo mi znači što smo danas u društvu takvih kolektiva kakav je RTB Bor ili aerodrom „Nikola Tesla“. To je velika privilegija, ali još veća obaveza i za mene i za zaposlene u Tekijanki da radimo još bolje.“ – naglašava Živojin Bolbotinović, vlasnik „Tekijanke“ iz Kladova.
Među 28 dobitnika republičke nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“  su  ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički za naj ženu u Srbiji, novinar i publicista Mira Adanja Polak za afirmaciju Srbije i njene kulture, aerodrom „Nikola Tesla“ za najbolju kompaniju, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić za sveukupni doprinos razvoju sporta u Srbiji, Miloš Nenezić generalni direktor kompanije Trajal iz Kruševca za najboljeg privrednika i Stefan Velja, maturant novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ za najbolju inovaciju.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2m2jfj“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.