Kadrovska rešenja na 11. sednici SO Bor

BOR – Od 24 predloga odluka koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Bor na sednici osmog aprila, najznačajnija su imenovanja vršioca dužnosti direktora u dva komunalna preduzeća. Za ovu funkciju u Javno komunalnom preduzeću Toplana predložen je Darko Milićević, a u Vodovodu – Zoran Marković.
Na dnevnom redu naći će se i predlozi odluka o Programu uređenja građevinskog zemljišta i održavanju komunalne infrastrukture, kojima je predviđeno da u 2015. godini za kapitalne investicije, pripremu, održavanje i opremanje građevinskog zemljišta, bude izdvojeno 300 miliona dinara. Još 58 miliona dinara predviđeno je za održavanje komunalne infrastrukture. Najznačajnije planirane kapitalne investicije su izgradnja saobraćajnog mosta u Slatini, rekonstrukcija i uređenje novog Zlotskog puta i ulice „Nikole Kopernika“.
Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o uplati dela neto dobiti javnih preduzeća i privrednog društva u budžet Opštine Bor, kojim se predviđa da javna preduzeća koja su po završnom računu za 2014. godinu ostvarila dobit najmanje polovinu uplate u opštinski budžet do kraja novembra.
Jedan od problema za koji se godinama traži rešenje je i kontrola i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka. Predlog odluke koja će se naći pred odbornicima je dogovoren sa veterinarskom, zoo higijenskom službom i Društvom za zaštitu životinja. Cilj je između ostalog da se postojeće prihvatilište u JKP „Treći oktobar“ proširi, kako bi mogao da bezbedno prihvati veći broj napuštenih životinja.
Na dnevnom redu su, između ostalog, i predlozi odluka o stipendiranju studenata, kojom se predviđa da pravo na stipendiju imaju studenti čiji je prosek veći od osam i po i o priznanjima Opštine Bor, prema kome će se nagrada koju dodeljuje opština zvati Oktobarska nagrada, a ne Đurđevdanska kao do sada, s obzirom na to da je od ove godine dan opštine više nije šesti maj, odnosno Đurđevdan, već treći oktobar, kako je bilo do pre desetak godina.
Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 11. sednicu Skupštine opštine Bor.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rbai1″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.