Republički Odbor za finansije zaseda u Donjem Milanovcu

0

U Donjem Milanovcu juče i danas zasedao je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, van sedišta Narodne Skupštine, što je i praksa nekoliko poslednjih godina, rekao je Veroljub Arsić, predsednik Odbora, naglašavajući da se na ovaj način bolje sagledava situacija na nivou lokalnih samouprava.

MAJDANPEK, DONJI MILANOVAC – U  Donjem Milanovcu juče i danas zasedao je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, van sedišta Narodne Skupštine.

Ovo je postala praksa u poslednjih nekoliko godina, jer na terenu, u lokalnim samoupravama možemo bolje da sagledamo situaciju u ovoj oblasti i eventualne probleme s tim u vezi“, rekao je Veroljub Arsić, predsednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Tako su na sednici republičkog Odbora za finansije, između ostalog, predstavljeni revizorski izveštaji korisnika javnih sredstava u opštini Majdanpek.

Predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović, u obraćanju na početku sednice, istakao je da je Opština Majdanpek zahvaljujući dolasku kompanije Ziđin u poslednjih pet godina značajno povećala budžet, koji trenutno iznosi nešto više od dve milijarde dinara, što je rezultiralo i prelazak iz četvrte u drugu grupu po razvijenosti opština u Srbiji. Posle Beograda, Bora i Novog Sada, Majdanpek trenutno zauzima četvrto mesto po visini prosečnih primanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *