Rešen problem nedostatka internista u majdanpečkoj bolnici

Zahvaljujući angažovanju dvoje penzionisanih lekara specijalista iz Niša i Ćuprije, posle dužeg vremena pacijenti iz opštine Majdanpek više neće morati da zbog nedostatka specijalista interne medicine na ovu vrstu  pregleda  čekaju i po dva meseca.

MAJDANPEK – Posle dužeg vremena pacijenti iz opštine Majdanpek više neće morati da zbog nedostatka specijalista interne medicine na ovu vrstu  pregleda  čekaju i po dva meseca.

 Naime, samo jedna doktorka internista, angažovana i u ambulanti i na odeljenju gotovo šest meseci radila je bez dana odmora, ali ni to nije bilo dovoljno da se svi pacijenti pregledaju na vreme, zbog čega su se stvarale liste čekanja.

Zahvaljujući angažovanju dvoje penzionisanih lekara specijalista iz Niša i Ćuprije ovaj problem je trenutno, ali ne i trajno rešen jer su ograničavajući faktor normativi i postojeći kadrovski plan sačinjeni proporcionalno broju stanovnika, odnosno, pacijenata kojih je iz dana u dan sve više. Uz to mladi lekari specijalisti se retko dolučuju za rad u malim sredinama, tako da je dobra vest  da bi u junu sa specijalizacije  trebalo da se vrati  jedan naš lekar”, kaže dr Marko Radulović, v.d. direktora Opšte bolnice Majdanpek.

Za informaciju da majdanpečkoj bolnici nedostaju specijalisti interne medicine čuo sam preko medija, kojima se obratio dr Radulović i istog trenutka sam odlučio da dođem i na neki način pomognem, jer je to svojstveno lekarima koji rade u vojnom sanitetu, a ja sam ceo radni vek proveo u Vojnoj bolnici u Nišu, tokom kojeg sam u više navrata bio angažovan i u raznim vanrednim situacijama”, napominje penzionisani potpukovnik prim. dr Nebojša Božinović koji se odmah latio posla i dnevno obavi po petnaestak pregleda u ambulanti, ne krijući zadovoljstvo zbog prijema na koji je naišao kako kod pacijenata i novih sugrađana, tako i među kolegama.

Osim internista, majdanpečkoj Opštoj bolnici nedostaju i lekari specijalisti ginekologije, hirurgije i pedijatrije za koje je poziv, takođe, stalno otvoren, kažu nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.