Srbija Ziđin Koper će izgraditi novo naselje za stanovnike Krivelja

Na godišnjoj skupštini kompanije Srbija Ziđin Koper bilo je između ostalog reči o dogovorima o preseljenju sela Veliki Krivelj. Ova procedura je pokrenuta pre više od godinu dana, lokacija je određena, a rok za preseljenje znaće se nakon izrade planske dokumentacije.

BOR – U poslednje vreme održavaju se intenzivni sastanci predstavnika kompanije Srbija Ziđin koper sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vezi preseljenja sela Veliki Krivelj. U ovim razgovorima došli je do velikog napretka, kaže zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Koper Bendžamin Đao.

On dodaje da se na tome radi već duže vreme i da će kompanija Ziđin izgraditi potpuno novo naselje, što podrazumeva nove puteve, škole i druge objekte po najvišim standardima, u skladu sa mišljenjem meštana sela Veliki Krivelj.

Tačan datim preseljenja znaće se kada sa Vladom Republike Srbije bude definisan prostorni plan, kažu u kompaniji Ziđin Koper.

Prvi korak je izrada plana detaljne regulacije stambenog naselja u rejonu Trujkanov potok, koji je predviđen za preseljenje meštana sela Krivelj. Odluka o njegovoj izradi će se naći na narednoj sednici Skupštine grada Bora, a očekuje se da bude u potpunosti završen za osam meseci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.