Rešenja za porez na imovinu od 15. juna

BOR – Rešenja o porezu na imovinu Borani će sukcesivno početi da dobijaju  naredne nedelje, a dostava će biti završena najkasnije u prvoj polovini jula, kažu u Odeljenju poreske administracije Opštine Bor.

Do 15. maja građani su bili u obavezi da uplate drugi deo godišnjeg poreza na imovinu, a sa istim iznosom kakav je bio prošle godine. Eventualna razlika u odnosu na ovogodišnja rešenja biće obračunata u drugom delu godine.

„Ove nedelje dostavljamo rešenja o ekološkoj taksi, a od 15. juna počeće dostava rešenja o porezu na imovinu fizičkim licima. Kao i prošle godine, u gradu će rešenja biti dostavljana poštom, a u seoskim mesnim zajednicama našom internom kurirskom službom. Iznos na rešenjima je za najveći broj građana isti kao prošle godine. Uvećanja i umanjenja postoje na pojedinim rešenjima u zavisnosti od zone u kojoj se imovina građana nalazi. Na rešenjima je obuhvaćen i porez na poljoprivredno zemljište i šume, prema izvodima dobijenim iz službe za katastar nepokretnosti. Podsećam građane da su u obavezi da dostave poreski prijavu sa imovinom koju imaju i sa tačno navedenom kvadraturom nepokretnosti. davanje lažnih podataka, kao i neodazivanje na poziv je kažnjivo po zakonu.“ – kaže Milena Strojić, načelnik Odeljenja poreske administracije Opštine Bor

Kazne za neplaćanje poreza za fizička lica kreću do 50 hiljada dinara, a za pravna i do dva miliona dinara i zavisnosti od prekršaja.

O iznosu poreskog duga, nezavisno od rešenja, građani mogu da se informišu u uslužnom centru Opštine Bor, telefonom ili direktno u Odeljenju poreske administracije.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2tau04″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *