Rešenja za porez na imovinu od 20. juna

BOR-Podela rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2021. godinu. na području Bora počeće od 20.juna. Vlasnici stanova i ostale imovine bili su u obavezi da od početka ove  godine plaćaju po akontacionim, odnosno po zaduženjima iz četvrtog kvartala lani.

Ko je platio akontacije odbiće samo uplaćeni iznos i platiti ostatak.Obveznici koji nisu plaćali akontacioni iznos, moraju da plate i kamatu“, rekla je Dragana Živković, načelnik odeljenja poreske administracije.

Porez se,uprkos svim problemima, plaća uredno, kažu u Odeljenju za poresku administraciji grada Bora.  Do sada je u ovoj godini naplaćeno više od 50, a u istom periodu lani 40 odsto obaveza.

„Za prošlu godinu naplat je bila oko pet miliona manja nego ove godine,tako da su naši obveznici za svaku pohvalu, realno porez se plaća uredno. Gledamo da ne dođe do prinudne naplate“, dodala je Dragana Živković.

Obveznicima će rešenja biti poslata na kućne adrese, a njih oko 600 se izjasnilo da ih dobijaju posredstvom e portala i oni su već dobili visinu zaduženja za ovu godinu, što je novina u ovoj godini. Za sve nejasnoće građani se mogu informisati i posredstvom telefona 423-255 lokali 152 i 128.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *