U najavi multislajsni skener za majdanpečko zdravstvo

MAJDANPEK – Opšta bolnica Majdanpek i Dom zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ uskoro bi trebalo da funkcionišu kao jedinstveni Zdravstveni centar i u  tom smislu određene aktivnosti su već aktuelizovane.

Od 1. juna pojedine službe prebačene su u nadležnost bolnice. Pored rendgena, oftalmološke službe, fizikalne medicine, tu je i laboratorija, u kojoj će ubuduće pacijenti moći besplatno da rade analize koje su do sad plaćali privatnim laboratorijama, s obzirom na to da Dom zdravlja, kao primarna zdravstvena ustanova nije mogla da obezbeđuje neophodne reagense, posredstvom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Tako će, samo uz zdravstvenu knjižicu, moći da se rade analize hormona, d-dimer, tumor markeri i ostalo“, naglašava doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“.

Doktor Fudulović, kao dobru vest, najavljuje i dobijanje multislajsnog skenera za potrebe majdanpečkog zdravstva, a kako kaže, benefiti spajanja Bolnice i Doma zdravlja ogledaće se i u kadrovskom smislu, jer će biti omogućen veći broj specijalizacija, s obzirom na to da Majdanpeku nedostaje više lekara specijalista, trenutno najviše pedijatri i ginekolozi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.