Rezime turističke sezone u Boljevcu

Turistička sezona u opštini Boljevac ocenjena je kao veoma uspešna. Organizovani su projekti i programi koji su zadovoljili turiste iz drugih krajeva ali i domaće. Prvi put je organizovana manifestacija Kulturno leto, koje je većim delom finansiralo Ministarstvo turizma i telekomunikacija i koje je ocenjeno visokom ocenom.

Ove godine prvi put je organizovana manifestacija Kulturno leto, koje je većim delom finansiralo Ministarstvo turizma i telekomunikacija. Kao uspešna ove godine, izdvaja se i tradicionalna manifestacija Crnorečje u pesmi i igri. Podaci su da je više od dve hiljade ljudi prošlo kroz Bogovinsku pećinu, domaćih i stranih turista koji su poneli odlične utiske„, kaže Aleksandra Blagojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Projekat „Energija novog iskustva“ označio je novi pomak u opštini Boljevac, tu je i aktuelni Kamp sa decom na Rtnju „Zdrava deca, zdrava nacija“.

U pripremi je i novi projekat kojim će Turistička organizacija Boljevac aplicirati kod Ministarstva turizma, a ideje su mu sređivanje kupališta i dalja iskorišćenja prirodnih lepota i planine Rtanj.

 

Turistička sezona opštine Boljevac, 27. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *