Rudari Bora i Majdanpeka u martu ostvarili najbolji rezultat od dolaska Zijina

Rudari Bora i Majdanpeka u martu su ostvarili najbolji rezultat od dolaska Ziđina. Proizvedeno je rekordnih 5.188 tona bakra u koncentratu.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije. Svuda je, kako je ocenio generalni direktor Jian Ximing, primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine. Prvi put od dolaska Zijina, za mesec dana proizvedeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu. Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je „teška“ nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona. Rudari i floteri u „Velikom Krivelju“ dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz „Novog Cerova“ „izmeren“ je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske „Jame“.

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartalu 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu.   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.