Rudnički penzioneri u poseti Ziđinu

MAJDANPEK – Četrdeset penzionera Rudnika bakra Majdanpek nakratko se vratilo u pogone i na mesta gde su proveli ceo svoj radni vek. Ogranak Ziđina u Majdanpeku, naime, organizovao je za rudničke penzionere posetu ovoj kompaniji i obilazak Severnog revira i nove flotacije.

Dobrodošlicu im je poželeo zamenik direktora Chen Quinfeng, koji je izrazio najdublje poštovanje za sve one koji su počeli proces modernog rudarenja na ovim prostorima, uz nadu, da će se tokom ove posete uveriti da su rudnik ostavili u dobrim rukama.

Deo onoga što je urađeno od dolaska Ziđina, decembra 2018. godine,  penzioneri su bili u prilici da vide kroz desetominutni film, nakon kojeg su prijatno bili iznenađeni i uporednim fotografijama „nekad i sad“, posebno onima koje ilustruju prve korake kompanije u stvaranju zelenog rudnika.

U Rudniku bakra Majdanpek proveo sam pola svog života, radeći u pogonu centralne radionice, kao metaloglodač“, priča osamdesetogodišnji Božidar Munćan, najstariji među penzionerima, koji  nije krio oduševljenje, ali ni iznenađenje time kako sada izgleda nova flotacija i koliko novih kamiona jezdi Severnim revirom.

Radni vek u Rudniku bakra Majdanpek okončao sam na poslovima održavanja buldožera. Ovo što sada vidim je impresivno, od  mehanizacije do uslova rada. Svaka čast !“ kaže Đorđe Tizmonar, koji je u penziji već deset godina.

Ova poseta upriličena je samo nekoliko dana uoči 25. juna, kada su pre 61 godinu počele da se ispisuju prve stranice nove istorije majdanpečkog rudnika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *