BOR – U okviru projekta “Rukotvorine”, čiji je nosilac Asocijacija za razvoj opštine Bor, a koji je sa osam hiljada dolara, finansijski podržala kompanija “Rakita”, 25 nezaposlenih žena iz borskih sela Brestovac, Metovnica i Slatina, završilo je obuku za izradu tradicionalnih rukotvorina tehnikama vez i zlatovez, pustovanje vune i tkanje.  Jedna od polaznica koje su uspešno završile obuku je i Jasmina Radulović iz Slatine.

Meštanke Slatine su dobile jednu divnu priliku da se vrate u prošlost I nauče nešto novo o izradi ručnih radova. Naime, ovim projektom mi smo naučile da izrađujemo ručne radove, za koje se nadamo da će putem internetne prodaje doći do kupaca i mi do neke zarade” kaže Jasmina Radulović, polaznica obuke.

Cilj projekta je da se žene iz ruralnih sredina socijalno i ekonomski osnaže i podstaknu da započnu sopstveni posao. Uz pružena neophodna praktična znanja za izradu rukotvorina, polaznicima će biti omogućeno i da proizvode plasiraju na tržište, putem interneta. Za realizaciju on line prodaje izrađenih artikala, odabrano je preduzeće Connect media, kao jedna od firmi koje su uspešno završile obuku za IT marketing u okviru posebnog Projekta kompanije Rakita “IT preduzetništvo”.

Drugi deo obuke odnosi se na on line prodaju gde smo definisali ceo koncept koji podrazumeva postavljanje proizvoda na web site i promovisanje na društvenim mrežama isključivo preko interneta. Naš tim ljudi će se potruditi da što bolje prezentuje proizvode kako bi projekat ostao održiv. On line prodaja će ženama omogućiti da što bolje predstave i prodaju svoje proizvode koji su jedinstveni na ovom području. Kompanija Rakita će u narednih šest meseci finansijski podržati plasiranje proizvoda i njihovu prodaju na internetu”, kaže Marija Mitrović, vlasnica firme “Connect media”.

Svim polaznicama u četvrtak 14. decembra u 18 časova u IT centru u Boru biće uručeni sertifikati i organizovana izložba ručnih radova nastalih u okviru Projekta “Rukotvorine”.

Rukotvorinama do zarade, 10. decembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=KMpUOkEn9eM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *