Samo jedan slučaj nepoštovanja radnog vremena u Majdanpeku

MAJDANPEK – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i sve učestalijeg kršenja protivepidemijskih mera, u Srbiji je u četiri dana pojačanog inspekcijskog nadzora obavljeno oko 17 hiljada inspekcijskih kontrola, prilikom kojih je izrečeno oko 400  prekršajnih naloga.

Da je kršenje protivepidemijskih mera prisutnije i uočljivije u većim gradovima nego u manjim sredinama potvrđuje i primer iz Majdanpeka. Naime, majdanpečka komunalna inspekcija je od početka pojačanog nadzora ugostiteljskih i trgovinskih objekata i zanatskih radnji i provere sprovođenja protivepidemijskih mera napisala samo jednu prijavu zbog kršenja odluke o radnom vremenu.

Obaveza nošenja zaštitnih maski, kao i druge epidemiološke mere se takođe, poštuju u pomenutim objektima, koje gotovo svakodnevno kontrolišimo. Nadamo se da će takva slika ostati i narednom periodu“, naglašava Ankica Đurić, inspektor zaštite životne sredine i rukovodilac inspekcije Opštinske uprave Majdanpek.

Ovoj službi, inače, koja je do kraja prošle godine zapisnike sa terena samo prosleđivala republičkoj sanitarnoj inspekciji, izmenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, dato je ovlašćenje da posao nadzora i sankcionisanja obavlja samostalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *