Zahvalnice za rad poverenicima Civilne zaštite u Boru

BOR – Povodom međunarodnog dana civilne zaštite, prvog marta,  u Boru su na svečanoj sednici Štaba za vanredne situacije, poverenicima civilne zaštite iz seoskih mesnih zajednica, uručene zahvalnice za predan rad, ne samo u toku epidemije virusa kovid 19, već i u ostalim vanrednim situacijama.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ostalim poverenicima kojih u borskim gradskim i seoskim mesnim zajednicama ima ukupno 54, zahvalnice za rad biće uručene naknadno.

Prema rečima predsednika Štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, svi oni rade volonterski, bez naknade, a u poslednje dve godine od kada je prema novom zakonu, posle decenija pauze, ponovo aktiviran sektor civilne zaštite, pokazali su visok stepen odgovornosti i sposobnosti za rešavanje problema na terenu.

Oni su ključnu ulogu odigrali u borbi protiv epidemije kovida 19, dostavljanju hrane i lekova, ali i prijavljivanju požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda i slučajevima kada građani ostanu bez vode ili električne energije, naglasio je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *