Sanacija Bogovinskog vodovoda u toku

BOR-Radnici borskog Vodovoda privode kraju sanaciju ispusnih ventila u četiri šahte na bogovinskom vodovodu od fabrike vode kod Boljevca do Šarbanovca, sela u opštini Bor. Kvarovi su usledili zbog dotrajalosti ventila.

Pre petnaestak dana smo počeli sanaciju i pregradu bogovinskog voda u saradnji sa rukovodstvom JP Bogovina. Reparacija i sanacija ispusnih šahti i ispusnih ventila. Završili smo dva ispusta na bogovinskom delu od fabrike vode do pumpne stanice selišta, a od juče smo počeli sanaciju ispusnih šahti na delu od pumpne stanice selište do Šarbanovca“,rekao je tehnički direktor JKP Vodovod u Boru  Goran Topalović.
Curenja nisu ugrožavala meštane, ali već nekoliko meseci ukupan gubitak vode u ovom delu je bio blizu 60 litara vode u sekundi.

Bila su velika curenja, ventili su lošeg kvaliteta i nisu izdržali. Popustili su u svim šahtama i tu smo imali najveće gubitke. Na samim cevima nismo primetili nikakva curenja“, dodao je Topalović.

 Pošto je bogovinski vodovod isključen, jer na tri preostala izvorišta ima dovoljno vode za potrebe građana Bora, narednih dana u borskom Vodovodu planiraju kontrolu protivudarnih posuda u podstanicama i pregled  preostalih šahti na bogovinskom vodovodu do Bora.

Od poneljka planiramo pregled dela vodovoda  od Šarbanovca do Bora i da utvrdimo da li ima još curenja“, zaključio je Goran Topalović.

Završetkom svi ovih radova bogovinski vodovod će biti potpuno saniran i spreman za uključenje u slučaju zamućenja koja su tokom zimskih meseci  učestala na ostalim izvorištima sa kojih se Bor snabdeva vodom. Ukupna dužna saniranog dela bogovinskog vodovoda je oko 20 kilometara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *