Sanacija i nadoknada štete od junskih poplava u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Tačno dva meseca su prošla od junskih poplava koje su pogodile Opštinu Majdanpek, posebno sela Gornje Reke i sam grad.

Danas je bio poslednji dan za prijavu štete od ove elementarne nepogode, za šta je lokalna samouprava uputila poziv svim domaćinstvima koja se pretrpela posledice od poplava da se jave.

Shodno mogućnostima, lokalna samouprava će pomoći svima koji su pretrpeli štetu tokom junskih poplava, ali bih želeo da pozovem sve  poljoprivredne proizvođače da ubuduće osiguravaju svoje plastenike i useve jer je to način na koji mogu naplatiti štetu u slučaju elementarnih nepogoda, koje će, sva je prilika, biti česte u budućnosti s obzirom na aktuelne klimatske promene“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Sanacija posledica junskih obilnih padavina počela je praktično samo nekoliko dana nakon poplava. Na delu regionalnog puta između Debelog Luga i Leskova, na mestu urušenog, radi se novi most, a u gradu je prioritet sanacija dela puta prema Rajkovoj pećini, duž Malog Peka, za šta će biti potrebno nešto više od osam miliona dinara. Izgradnju novog mosta i sanaciju puta u Majdanpeku finansira Republika Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *