BOR – Popravka mostova, koja je planirana u sklopu redovnog održavanja, počela je u aprilu i obuhvata presvlačenje kolovoza uz postavljanje nove hidroizolacije i reparaciju pešačkih staza i ograda. Do sada je oko 80 odsto radova na mostovima završeno, tako da će prema očekivanjima tokom juna sva tri mosta biti kompletno sanirana. Dok traju radovi, koji su povereni Preduzeću za puteve Zaječar, saobraćaj se odvija u jednoj traci i regulisan je semaforom.

Na putu Selište Brestovac nastavlja se i sanacija i ostalih najkritičnijih deonica. U maju je utrošeno oko 300 tona asfalta kojim su zakrpljena ulegnuća i oštećenja na oko 2. 000 kvadratnih metara. Ovi poslovi će biti nastavljeni i tokom juna, a u julu se planira, u skladu sa finansijskim mogućnostima, asfaltiranje preostalih kritičnih delova ovog magistralnog puta, koji je u nadležnosti Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Tokom prošle godine na ovoj deonici asfaltirani su delovi puta u dužini od tri kilometra. Na mestima, gde je najpotrebnija, podignuta je nove zaštitna ograda, a sanirani su i kritični propusti za vodu. Na celoj deonici Selište Bor Zaječar postavljeno je više od 200 novih saobraćajnih znakova. Konačni cilj je da se put Selište Brestovac u dužini od 17 i po kilometara u naredne dve do tri godine presvuče kompletno asfaltom, rekli su nam u Preduzeću za puteve Zaječar.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rjgn2″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *