Saša Babić novi trener rukometaša Bora

BOR- Borske rukometaše u prolećnom delu sezone sa klupe će predvoditi Saša Babić, prekaljeni reprezentativac i rukometni stručnjak iz Crvenke koji je vrhunsku sportsku karijeru imao kao član trofejne generacije zrenjaninskog Proletera, 20 puta nosio dres reprezentacije u vreme kada je predstavljala svetsku rukometnu velesilu, igrao i u Nemačkoj, Sloveniji, a kao trener, dokazivao se u Vojvodini, Železničaru iz Inđije, Vršcu, Prijedoru i drugim klubovima. Prilika za novi izazov upravo je u Boru, gradu sa velikim rukometnim potencijalom.

“Eto, desilo se tako kako se desilo, na brzinu sam ostavio Prijedor i dogovorio se u Boru. Sledeće godine biće punih 20 godina da sam trener, a nisam u ovom kraju vodio nijednu ekipu. Malo me je i to zainteresovalo, međutim i iz priča, od mojih prijatelja trenera i preko fejsbuka sam čuo dosta lepog o Boru. A znam i sam, i kao igrač, da je u ovom delu Srbije od Niša rukomet zastupljen već godinama.”, obrazložio je, ukratko, dolazak u borsku ekipu Saša Babić, novi trener Omladinskog rukometnog kluba Bor.

Iako ambicije borskog kluba u sezoni nisu visoke, tek opstanak u društvu prvoligaša, ideja i uprave i novog trenera jeste da klub postavi kvalitetan temelj za budućnost, kroz školu rukometa koju će Babić preuzeti.

“Gledao sam tabelu, nije to velika bodovna razlika. Ali, ne mirim se ja sa tim, rekao sam i prvog dana igračima da o opstanku neću ni da razmišljam. Mislim da bi trebalo, posle četiri ili pet kola, da “uletimo” među vodeće ekipe, zbog onoga što hoćemo da pravimo. Ako ćemo da pravimo školu rukometa, koju obično i radim u klubovima već sedam, osam godina, normalno je da ta deca moraju da gledaju dobar rukomet, a ne ekipu koja igra slabo i bori se za opstanak”, istakao je Babić.

Ideju jačanja sopstvenog igračkog kadra, time i još jednog regionalnog rukometnog centra, o čemu se nedavno u opštini Bor razgovaralo i sa predsednikom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem, uprava borskog kluba podržala je nameravajući da obezbedi sve uslove da škola rukometa zaživi, ali i da bude besplatna.

“Neće biti plaćanja članarine, ni prevoza, ni ostalih stvari koje pojedini klubovi, pošto su možda i u takvoj situaciji, moraju da naplaćuju. Mi ćemo to da obezbedimo, da sve bude besplatno deci, to jest roditeljima. Zahvalio bih se Opštini Bor što nam je izašla u susret. Nadamo se, uskoro će biti i konkurs, da će sve proći prema dogovoru. Oni su podržali ovakvu našu priču i naše je sada samo da radimo dalje”, rekao je Zoran Aleksić, sportski direktor Omladinskog rukometnog kluba Bor.

Osim formiranja rukometne škole, februar u borskom rukometu proteći će i u znaku napornih priprema za drugi deo prvoligaškog takmičenja. Već na startu, drugog vikenda marta, borska ekipa ugostiće Vlasotince, starog rivala koji je takođe sakupio devet bodova, a jesenas, u jednoj u nizu neizvesnih utakmica borske ekipe, pobedio kod kuće 33:32.

Saša Babić novi trener borskih rukometaša, 8. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.