Sednica Gradskog veća u Boru

BOR- Nakon raspisanih konkursa za direktore u Javno komunalnim preduzećima „Toplana“, „Vodovod“ i Javnom preduzeću za stambene usluge, Gradsko veće u Boru pripremilo je odluke o prestanku mandata vršioca dužnosti, koje će biti razmatrane na narednoj sednici Skupštine grada, krajem sledeće ili početkom treće nedelje novembra.

„U prethodnom periodu su raspisani i sprovedeni javni konkursi za izbor direktora. Komisija je odlučivala po tim konkursima i dala je predlog za izbor direktora „Toplane“ i Javnog stambenog preduzeća. Nažalost, nijedan od tri kandidata za direktora „Vodovoda“ nije zadovoljio uslove predviđene konkursom, tako da ćemo na narednoj sednici odlučivati samo o postavljenju direktora „Toplane“ i Javnog stambenog preduzeća. Bitno je da smo razmotrili i izveštaj o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća u prvoj polovini godine, tako da možemo napraviti presek kako i na koji način su poslovala ta preduzeća“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na sedmoj sednici Gradskog veća u Boru predloženo je i davanje saglasnosti za izmenu programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Toplana, radi nabavke terenskog i pik-ap vozila.

Veće je usvojilo je i predloge o novom sastavu Nadzornog odbora Centra za kulturu opštine Bor koji bi trebalo da promeni ime u Centar za kulturu grada Bora, o prikupljanju ponuda za preostalih 13 lokacija za postavljanje kioska i o ustupanju parcele gradskog građevinskog zemljišta Vukoju Radovanoviću iz Bora, nakon sprovedenog postupka licitacije.

Predlozima Gradskog veća do kraja godine biće usklađeni i Statut grada Bora i Poslovnik Skupštine grada Bora, s obzirom na to da je reč o zakonskoj obavezi nakon dobijanja statusa grada.

Sednica Gradskog veća u Boru, 1.novembar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *