Sednica SO Bor: Rebalans, kadrovska rešenja i vraćanje novca roditeljima

BOR – Na sednici Skupštine opštine Bor koja je zakazana za 18. maj, pred odbornicima će biti 35 predloga odluka. Najznačajniji je svakako prvi rebalans opštinskog bužeta u 2016. godini, prema kome je predviđeno njegovo uvećanje za 170 miliona dinara i ukupno bi iznosio  milijardu i 955 miliona dinara. Sredstva na pojedinim pozicijama su preraspodeljena, pa se tako za održavanje i asfaltiranje puteva u gradskim i seoskim mesnim zajednicama predviđa nešto više od 55 miliona dinara. Očekuje se da od ovog novca budu potpuno rekonstruisane ulice u mesnim zajednicama Metalurg, Staro i novo selište i Sloga. Rebalansom je predviđeno i devet miliona dinara za nabavku opreme za veštačko osnežavanje koja bi bila postavljena na skijalištu Crni Vrh, a približno ista sredstva namenjena su za zarade 18 medicinskih sestara koje bi radile u seoskim ambulantama. Deset miliona dinara planirano je i za renoviranje motela na Zlotskim pećinama i još pet miliona za uređenje Doma kulture u Zlotu. U planu je i uređenje autobuskih stajališta u Boru, a za nabavku desetak novih u budžetu je predviđeno četiri miliona dinara.

Na dnevnom redu će, između ostalog biti i predlozi da se roditeljima koji su od oktobra 2012. do februara 2015. godine plaćali više od 20 odsto učešća za smeštaj dece u obdaništima nadoknadi razlika. Za to je rebalansom budžeta predviđeno osam miliona dinara.

Odbornici će odlučivati i o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata kojom se predviđa da noćni klubovi u Boru mogu da rade tri sata duže, odnosno do pet ujutru, dok radno vreme ostalih ugostiteljskih objekta ostaje nepromenjeno. To praktično znači da radnim danima u ugostiteljskim objektima radno vreme može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 23,00 časa, a u periodu od 15. juna do 31. avgusta do 24,00 časa. Radno vreme noćnih barova, disko barova, dansing barova i kabare barova može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 05,00 časa narednog dana. Tokom vikenda radno vreme ostalih ugostiteljskih objekata može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 01,00 čas.

Na dnevnom redu su između ostalog i predlozi o razrešenju direktora „Centra za kulturu Bor“ Dragana Ilića, a za mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove predložen je Daniel Čorboloković, planovi poslovanja pojedinih javnih preduzeća i Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/tBFalUk5kk8″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *