Semafor kod Doma kulture zbunio vozače

0

BOR- Ovih dana, većina vozača koji prolaze kroz raskrsnicu Ulica „Moše Pijade“ i „Boška Buhe“ u Boru, iznenađena je novim režimom rada semafora. Nije u pitanju kvar, već je, u cilju ispunjavanja uslova za praktičan deo polaganja vozačkog ispita, postavljen novi semafor koji emituje direkcione svetlosne signale.

To znači da iz pravca Četvrtog kilometra postoji semafor posebno za skretanje u levo, prema ulici Boško Buha, a posebno traka i semafor za pravac prema opštini, tako da je u tu svrhu iz opštinskog budžeta izdvojeno više od dva miliona dinara“, rekao je samostalni savetnik Odeljenja za planiranje i razvoj Rade Nedeljković.

Postavljanjem novog semafora, neophodno je i usaglašavanje njegove signalizacije sa horizontalnom , ističu odgovorni . Takođe, u skladu sa novim pravilnikom, dodati su i određeni znaci koji su nedostajali na pojedinim saobraćajnicama da bi mogao da se održi ispit.

Rok za to je bio 30. septembar. Opština Bor je ispoštovala ovaj rok, ali imali smo dva dana prekida u polaganju, jer je to morala da pregleda komisija MUP- a. Od juče je nastavljeno redovno polaganje ispita“, kaže Bojan Jovanović iz Auto škole „Boki“.

Osim što su stvoreni uslovi za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita, postavljanjem direkcionog semafora, saobraćaj će u ovom delu Boru biti bezbedniji i brži, kažu u Odeljenju za planiranje i razvoj.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/By0hd47GrbI“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *