Šest republičkih medalja u sezoni školskog sporta

0

BOR- U ciklusu školskih takmičenja, osnovci i srednjoškolci Bora imali su i ove godine zapažene rezultate, a osim postignutih uspeha na okružnim i međuokružnim prvenstvima, osvojili su i šest medalja na republičkom nivou. Ženska košarkaška ekipa borske Gimnazije bila je treća u Srbiji, pojedinačno zlatno odličje osvojila je, u tenisu, Aleksandra Stevanović, srebrna džudista Veljko Simić i teniser Nikola Ivašković, bronzana Mladen Đorđević u džudou i Marija Belčić, u streljaštvu.

Kao školska prvakinja Srbije, koja je titulu osvojila bez izgubljenog gema, Aleksandra Stevanović predstavljaće Bor i u narednom ciklusu školske olimpijade, u Puli, u Hrvatskoj. Ključ uspeha, pokazalo se, jeste dobar rad u klubu, što u kontinuitetu pokazuju i rezultati Marije Belčić koja je pobeđivala u nizu takmičenja u streljaštvu.

U Savezu za školski sport, kako kažu, ispratiće sva školska takmičenja i u narednom ciklusu, jer su za to dobili odgovarajuću podršku lokalne samouprave. Dobra je i vest da svi profesori i nastavnici fizičkog vaspitanja u borskim školama učestvuju u radu svog saveza bez izuzetaka, što pruža mogućnosti kvalitetnog organizovanja i jasne vizije da će medalje sa državnih školskih takmičenja stizati i narednih sezona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *