BOR – Dug javno komunalnog preduzeća Toplana Bor od 2002. godine, kada se zvanično odvojila od Energane RTB-a Bor, veći je od milijardu dinara.  Za utrošenu električnu energiju ovo preduzeće duguje više od 900 miliona dinara, a drugi najveći dug je za ugalj, oko 375 miliona dinara zbog čega je račun ovog preduzeća od osmog juna u blokadi. Po završetku grejne sezone, počeli su da stižu zahtevi građana za isključenje sa mreže centralnog grejanja.

Podneto je 65 zahteva, od kojih su 61 za stanove i četiri za kuće, čija je ukupna površine približno 3.250 kvadratnih metara. Najčešći razlog za isključenje sa sistema grejanja, je to što ljudi ne žive stalno u tim objektima i neisplativo im je da plaćaju grejanje. Drugi razlog je velika površina stana, gde je nemoguće isključiti deo koji se ne koristi, odnosno pojedine sobe, već samo ceo stan“ – kaže Desimir Miljković, tehnički direktor JKP „Toplana“ Bor

Procedura za isključenje je jednostavna, podnosi se zahtev, nakon čega ekipa izlazi na teren. Isključenje se plaća, ali i ponovno priključenje, čak i u slučajevima kada od isključenja prođe manje od godinu dana, što do ove godine nije bio slučaj.

Prošla grejna sezone bila je dobra, ali je zbog niske temperature u januaru, koja je bila u proseku najmanja u poslednjih nekoliko decenija, utrošak uglja bio nešto veći nego prethodnih sezona i iznosio je oko 52 hiljade tona, kažu u borskoj toplani.

 

Toplana u blokadi, 8. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=toQ233l3Qew

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *