Sezona u kampu na Borskom jezeru počinje 18. aprila

BOR – Auto kamp na Borskom jezeru je jedan od najvećih i najstarijih kampova u Srbiji. Iako postoji decenijama, pre šest godina pojavio se problem sa vlasništom nad delom zemljišta na kome je kamp napravljen. Sudskom odlukom oko dve trećine zemljišta na kome se nalazi kamp postalo je privatno, zbog čega su kamperi prema ugovoru koji je potom potpisan u obavezi da plaćaju mesečni zakup. Dodatni problem pojavio se na osnovu tužbe po kojoj su kamperi za period od tri godine trebali da isplate vlasnicima još 3,6 miliona dinara.

„Taj problem je rešen vansudskim poravnanjem. Novac smo prikupili od kampera, isplatili za sada 1,9 miliona dinara, a ostatak ćemo početi da prikupljamo od 15. aprila. Takođe, smanjili smo dugovanja kampera sa 1,8 miliona dinara na nešto manje od stotinu hiljada. Zahvaljujem se na pomoći borskoj Elektrodistribuciji, Trećem oktobru i Vodovodu koji su nam izašli u susret što se dugovanja tiče. Na žalost, razumevanja za naše probleme nije bilo samo u opštini. Predsedniku i članovima veća smo se obraćali zvanično, ali od njih nismo dobili nikakav odgovor.“ – kaže Miroslav Spaskovski – predsednik Kamping karavaning kluba „Borsko jezero“

Najveću pomoć Kamping karavaning klubu do sada je pružao Rudarsko topioničarski basen Bor, a ove godine s obzirom na to da je auto kamp na Borskom jezeru najveći u Srbiji, očekuje se da se preko projekta od Ministarstva turuzma dobiju određena sredstva za uređenje infrastrukture, kažu u Kamping karavaning klubu.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x446gqw“ allowfullscreen ]
Sezona u kampu na Borskom jezeru počinje 18… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *