Učenici mašinske i saobraćajne grupe predmeta iz borske Mašinsko-elektrotehničke škole imali su priliku da nauče nešto više o postupcima prilikom uviđaja saobraćajne nezgode. Za njih je organizovana simulacija uviđaja nesreće u saobraćaju.

BOR – Na platou Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru, u okviru praktične nastave organizovana je simulacija uviđaja saobraćajne nezgode. Pripadnici Saobraćajne policije su učenike uputili u osnove postupanje prilikom ovakve nezgode.

Uviđaj se radi kada je nastala veća materijalna šteta ili ima povređenih ili poginulih lica. Ono što je posebno važno je da se pravilno evidentiraju svi tragovi nezgode, da se napravi njena skica i uslika fotodokumentacija i prikupe izjave učesnika i svedoka ako ih je bilo. Na osnovu prethodnog piše se izveštaj koji se predaje nadležnom veštaku za dalje procesuiranje“ naglasio je Milan Stojković profesor saobraćajne grupe predmeta u MEŠ Bor.

Planom vaspitnog rada ove borske srednje škole predviđen je blok praktične nastave sa pokaznim vežbama ovakvog tipa. Suština je da se na konkretnom slučaju na terenu dopuni teorijsko znanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *