Sindikati protiv odluke o smanjenju zarada

0

BOR – Samostalni sindikata Javno komunalnih preduzeća Toplana, Vodovod i Bogovina, su mišljenja  da  odluka Opštine Bor  o smanjenju plata blizu 450 zaposlenih na minimalac  neće dovesti do poboljšanja  u funkcionisanju ovih preduzeća. Zbog toga su zatražili hitan trojni sastanak sa  direktorima i predstavnicima loklane samouprave,  koja je njihov osnivač.

„Održali smo sastanak sa predsednikom Opštinskog veća samostalnog sindikata i dogovorili smo se da uputimo dopis osnivaču u kojem tražimo  da se što pre organizuje  trojni sastanak i kako bi pronašli neko rešenje, jer minimalna zarada sigurno neće dovesti do poboljšanja u poslovanju“ – rekao je predsednik samostalnog sindikata „Toplana“ Miloš Jeličić.

Miloš Jeličić još dodaje da sindikalci Toplane smatraju da osnivač ne bi trebalo da leči poledice nego uzrok. Umesto minimalne cene rada trebalo bi da pokrene  krivične  postupke  protiv odgovornih lica  koja su  ovo preduzeće dovela u nezavidan položaj, jer za ovakvu situaciju najmanje su krivi radnici. Opština Bor naložila je ovim javnim preduzećima da do 31. jula donesu odluku o uvođenju minimalne zarade zbog negativnog poslovanja.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2zs61j“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *