BOR – U organizaciji Atletskog kluba Bor, na stadionu Rudara, u nedelju, u 16 sati, na programu je atletski miting za mlade iz serije letnjih takmičenja Atletskog saveza centralne Srbije „Kad nema tartana, dobra je i šljaka“.

Na takmičenju koje je pokrenuto najpre zbog najmlađih atletičara, početnika, mlađih i starijih pionira i atletskih škola učestvuje nekoliko stotina dece iz dvadesetak klubova centralne Srbije, a koja se nadmeću u više od 30 disciplina, među kojima su i promotivne atletske discipline. Osim u trčanju na kraće i duže staze, atletske nade centralne Srbije takmiče se i u skoku u dalj, bacanju vorteksa, atletskom dvoboju i troboju, atletskim štafetama i tako dalje.

Atletski miting „Kad nema tartana…“ u Boru drugi je u seriji letnjih takmičenja, jer je 21. jula ciklus otvoren u Dimitrovgradu, a u avgustu se nastavlja u Paraćinu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji, a završava se početkom septembra u Jagodini.

U subotu je, na Borskom jezeru, na programu 62. takmičenje sportskih ribolovaca „Kup rudara“ u organizaciji istoimene borske ribolovačke organizacije. Ovo takmičenje se tradicionalno održava za vikend uoči Dana rudara i okuplja dvadesetak ekipa sportskih ribolovaca koje, po pravilima takmičenja, imaju po tri člana, a u zavisnosti od broja učesnika, nadmeću se i na više lokacija na Borskom jezeru. Nadmetanje ribolovaca uobičajeno traje tri sata, a po tri najbolje ekipe i pojedinca, koji upecaju najviše ribe, bez obzira na vrstu, dobijaju kao nagradu pehare. Ribolovce na Borskom jezeru često iznenade i različiti uslovi takmičenja, jer je prošle godine, na primer, nivo vode bio izuzetno visok zbog česte kiše, a ove godine moraće da se prilagode uslovima pecanja u izrazito sušnom periodu.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2zw600″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *