Škola savremenog kulinarstva

NEGOTIN – Za Školu savremenog kulinarstva koju organizuje Centar za obrazovnu delatnost Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, već je prijavljeno desetak kandidata. Prijave će se primati i narednih nekoliko dana, a nastava počinje 20. januara.
Kroz teoriju i praktičnu nastavu polaznike škole će četiri meseca voditi poznati krajinski kuvar Dragoljub Gatanović – Raka.  Teorijska nastava će biti organizovana dva puta sedmično, utorkom i sredom, od 18 sati, a praktična u objektima u kojima postoje uslovi za sticanje znanja iz oblasti kulinarstva, od restorana do domova učenika, na primer. Na kraju školovanja polaznici će polagati ispit pred stručnom komisijom, koja će im dodeliti sertifikate  o stručnoj osposobljenosti za kuvara.
U prvoj sezoni Škole savremenog kulinarstva Centra za obrazovnu delatnost u Negotinu, 2011/2012. godine, od 20 upisanih kandidata sertifikate je dobilo njih 12.
Za Školu savremenog kulinarstva-gastronomija,  polaznici treba da izdvoje po 4 hiljade dinara mesečno.
Osim stručnog osposobljavanja u Centru za obrazovnu delatnost, koji na ovaj način radi blizu 20 godina, oslonjen na veoma dugu tradiciju obrazovanja odraslih, potpisivanjem ugovora sa akreditovanim srednjim školama biće obezbeđeno da se u Negotinu, uskoro,  vanredno školuju zainteresovani za treći, četvrti i  peti stepen stručnosti, a među njima i budući srednji medicinski kadar. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *