Školski sportski čas „Budi aktivan“

Evropska nedelja sporta u Boru održava se petu godinu za redom u sradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji. Sportskom izazovu „Budi aktivan“  pridružila se i Osnovna škola „Dušan Radović“ u Boru. Danas je u sali za fizičko vaspitanje sa učenicima drugog razreda održan školski sportski čas.

BOR – Do 30. septembra, raznim sportskim aktivnostima, u Boru se obeležava Evropska nedelja sporta. Pod sloganom „Budi aktivan“, ovom sportskom izazovu priključila se i Osnovna škola „Dušan Radović“ u Boru.

Naša škola se pridružila sportskom izazovu u okviru Evropske nedelje sporta. Danas se u sali održava javni čas fizičkog vaspitanja, učenici drugog razreda sa svojim učiteljima realizuju sportske aktivnosti. Možete videti poligone gde deca vežbaju koordinaciju pokreta i  razvijaju svoje sportske sposobnosti . Obeležavanju  Evropske nedelje sporta smo se pridružili baš iz razloga da bi smo razvijali zdravlje učenika, kako mentalno tako i fizičko i naravno dali značaj ovoj manifestaciji“, kaže Sanja Bugarin, direktor Osnovne škole „Dušan Radović“ u Boru.

Deca su sa oduševljenjem učestvovala u svim sportskim izazovima na poligonu gde je zadatak bio da pokažu spretnost, brzinu i koordinaciju pokreta.

Evropska nedelja sporta u Boru se nastavlja sportskim aktivnostima u seoskoj  Osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, Predškolskoj ustanovi „Bambi“, javnim kik boks treningom, uličnom trkom a završava se 30. septembra  javnim časom odbojke Odbojkaškog kluba „Viner“ i Sportsko odbojkaškog udruženja „Volejbor – tim“, na terenima Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.