Simbolično, vožnjom bicikala kroz grad, u Majdanpeku je, kao i u još trideset gradova širom Srbije, u subotu, održana manifestacija „Daj pedalu raku“, koju devetu godinu zaredom organizuje Ženski centar „Milica“, u saradnji i uz podršku ministarstava zdravlja i sporta, lokalnih samouprava, udruženja i sportskih klubova. Manifestacija, koja se organizuje povodom  Meseca borbe protiv raka, za cilj, osim podrške obolelima od karcinoma dojke, ima  i promociju zdravih životnih navika, kao i ukazivanje na važnost preventivnih pregleda. Organizator manifestacije „Daj pedalu raku“ u Majdanpeku i ovoga puta bilo je Udruženje „Nismo sami“ koje je tom prilikom dodelilo zahvalnice pojedincima i organizac

MAJDANPEK –  Simbolično, vožnjom bicikala kroz grad, u Majdanpeku je, kao i u još trideset gradova širom Srbije, u subotu, održana manifestacija „Daj pedalu raku“, koju devetu godinu zaredom organizuje Ženski centar „Milica“, u saradnji i uz podršku ministarstava zdravlja i sporta, lokalnih samouprava, udruženja i sportskih klubova.

Manifestacija,  koja se organizuje povodom  Meseca borbe protiv raka , za cilj, osim podrške obolelima od karcinoma dojke, ima  i promociju zdravih životnih navika, kao i ukazivanje na važnost preventivnih pregleda.

Osim važnosti prevencije i otkrivanja bolesti u početnoj fazi, neophodno je i eliminisati predrasude koje, na žalost, još uvek postoje u našem narodu,  posebno u malim sredinama“,  rekao je doktor Borislav Petrović, hirurg u ZC Kladovo, gde se leče i onkološki pacijenti iz Majdanpeka, koji za doktora Borisa imaju samo reči hvale.

Organizator manifestacije „Daj pedalu raku“ u Majdanpeku i ovoga puta bilo je Udruženje „Nismo sami“.

Kako se sa ovom manifestacijom poklopila i godišnjica  osnivanja našeg udruženja, danas smo podelili i više zahvalnica pojedincima i organizacijama koje su svojom logistikom, materijalno i pre svega, dobrom voljom pomogli realizaciju brojnih aktivnosti u proteklom periodu“, naglasila je Lidija Tešić, predsednica Udruženja „Nismo sami“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.