Počela Evropska nedelja sporta u Boru

Javnim časom folklora i modernog plesa, na platou Doma kulture u Boru, zvanično je počelo obeležavanje Evropske nedelje sporta. Grad Bor već pet godina učestvuje u ovom sportskom izazovu čiji je slogan “Budi aktivan”, a do 30. septembra Borani svih generacija, kroz razne aktivnosti, prključiće se ovoj sportskoj manifestaciji.

BOR – Nastupom  veterana Kulturno umetničkog društva „Udruženje penzionera grada Bora“ i javnim časom plesa koji su održali članovi Plesnog studija “Unik” na platou Doma culture u Boru počelo je obeležavanje Evropske nedelje sporta. U okviru ove sportske manifestacije čiji je slogan “Budi aktivan”, do 30. septembra,  na različitim lokacijama u gradu, biće organizovan niz sportskih događaja čiji je cilj skretanje pažnje na važnost fizičke aktivnosti  i zdravih stilova života. Bor je pre dve godine bio jedan od gradova sa najvećim brojem učesnika u ovom sportskom izazovu, što je za svaku pohvalu, istakao je na otvaranju manifestacije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i pozvao Borane svih generacija da budu aktivni.

Lepota je videti dve najbitnije generacije – budućnost, decu koja večeras plešu i naše penzionere koji su gradili i izgradili Grad Bor. Danas počinje Evropska nedelja sporta u Boru. Do 30. septembra biće mnogo lepih dešavanja i aktivnosti. Večeras zvanično otvaramo ovu manifestaciju, sutra nas čekaju nove aktivnosti, između ostalog druženje na stadionu, druženje sa Sokolskim društvom, kros, maraton za decu, mnogo lepih akltivnosti gde nam je sport ali i druženje na prvom mestu. Želim da nastavimo i naredne godine, a da se podsetimo da je Bor bio grad sa najvećim brojem sportista u jednoj nedelji sporta, pre dve godine i bilo bi lepo da to ponovimo. Lepo je biti deo ove priče, pre svega da bi se videli, družili, razgovarali i zabavljali, bavili se sportom, bili aktivni a da nam deca nisu uz tv ekrane ili telefone, već provode vreme u zdravom okruženju sa prijateljima, roditeljima i zato vam hvala što ste večeras ovde”.

Evropska nedelja sporta u Boru održava se petu godinu za redom u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.