Skupštine Grada Zaječara usvojila plan detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane, imenovan i novi v.d. direktora “Vodovoda”

ZAJEČAR – Na sednici su usvojeni planovi detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane u KO Mali Izvor i za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada, kao i predlog godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i odluku o završnom računu budžeta grada Zaječara za prošlu godinu. Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije navela je da je u prošloj godini ostvaren suficit u budžetu, a opozicija je isticala kako nije zadovoljna načinom na koji je prošlogodišnji budžet realizovan.

Najdužu diskusiju odbornika izazvao je Predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“. Ovim rešenjem prestao je mandat vd  direktora ovog preduzeća Nikoli Šarčeviću, dipl. inž. geologije iz Zaječara, dok je Bratislav Stanić, diplomirani menadžer i master prava, iz Zaječara, imenovan za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, na period od godinu dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *