Slabo interesovanje Borana za zimovanje

0

BOR – Zimski turistički centri u zemlji i inostranstvu zvanično su otvorili svoja vrata zaljubljenicima zimskih sportova. Iako je ponuda turističkih destinacija brojna i raznovrsna, interesovanje Borana za zimovanje i ove godine je slabo.

Oni koji vole da odmor tokom zimskih meseci provedu na planini najčešće biraju ski centre u Bugarskoj i Austriji, ili, među domaćim planinama, i dalje najpopularniji Kopaonik”, ističe Ivana Tufonić iz agencije „Aster travel & trade.

Prema rečima turističkih poslenika, cene zimskih aranžmana su šarolike. Za razliku od domaćih, destinacije u inostranstvu su daleko povoljnije i pristupačnije.

“Po ceni, najpristupačniji su porodični sedmodnevni aranžmani za zimovanje u Bugarskoj,  koji koštaju najmanje 385 evra. Duplo skuplja je ponuda ski centara u Austriji -650 evra, a najskuplji domaći Kopaonik gde porodica za sedmodnevno zimovanje mora da izdvoji najmanje 800 evra” kaže Ivana Tufonić iz agencije „Aster travel & trade.

I zbog cene aranžmana, ali i otvorene sezone skijanja na Crnom vrhu, interesovanje Borana za zimovanje iz godine u godinu slabi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *