Slava samo u krugu porodice

MAJDANPEK – Uporedo sa trećim talasom korone, počela je i sezona slava, što bi, kažu epidemiolozi, ukoliko se ne poštuju preporučene mere, moglo da uzrokuje značajno širenje virusa.

Kako okupljanja brojnija od pet ljudi, ne bi dodatno uvećala broj inficiranih u opštini Majdanpek, koji iz dana u dan raste, sa sednice Štaba za vanredne situacije, koji je 17. novembra doneo odluku o uvođenju vanredne situacije, takođe, je upućen apel da se  sutrašnja i slave koje slede obeležavaju samo u krugu porodice.

Značaj krsne slave je mnogo veći od same proslave tog praznika. Njeno obeležavanje podrazumeva slavsku sveću, slavski kolač, vino i žito. U situaciji kada svako veće okupljanje znači širenje virusa apelujem na sve sugrađane da poštuju preporuke Kriznog štaba”, rekao je na sednici Štaba, Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

U Opštini Majdanpek je, tokom prvog i drugog talasa, koronom bilo inficirano 167 lica, dok je od početka novembra Kovid 19 infekcija već dijagnostikovana kod 92 osobe, a pik trećeg talasa se tek očekuje, poručuju epidemiolozi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *